Minipot van Olen 2018

Borre, Jordi en Katja hebben de clubkleuren verdedigd in Olen met wisselend succes, maar hebben daar vooral iets geleerd door met andere judoka's in contact te komen. Borre heeft nog veel werk aan zijn seoi nage, maar heeft door zijn goed grondwerk een eerste plaats gehaald. Jordi wacht nog te veel af en stuurt dan nog de counter in de verkeerde richting, maar toont heel veel inzet en vooral goede inzet. Doe zo voort. Vooral voor Katja was het een leerschool omdat ze in een poule zat o.a. met een Waalse en een Nederlandse. Zeker door de verbetering van haar positie ten opzichte van de tegenstandster is ze gegroeid in het tornooi met uiteindelijk winst in de laatste kamp en een mooie derde plaats.

Proficiat aan allen en heel veel dank aan onze coach Sander.

Kuisdag 2018 (foto's)

Op zaterdag 18 augustus kwamen er heel wat helpende handen (een record aantal) naar de dojo om alles eens een grondige kuisbeurt te geven. Aan iedereen die geholpen heeft: DANK U! Het resultaat mag er gezien worden

Verslag U15/U18/U21 Regionaal Kampioenschap 2018 (foto's)

Op zaterdag 10 februari mocht Felix naar het Regionaal Jeugdkampioenschap te Tielt.

Na een gedegen opwarming was Felix gereed voor zijn 1° kamp op het Vlaams Kampioenschap 2018. Hij kon direct zijn kumi kata opleggen en controleren, wat resulteerde in een mooie heupworp en ippon. Het eerste doel was bereikt: shiai kaart aanvullen! Zijn tweede kamps was een ander paar mouwen: hij verloor tegen de latere kampioen (finale van 10 sec), maar niet zonder een goede prestatie op de mat te tonen. Als halve finalist mocht hij nog 1 kamp afleggen: voor 3° plaats met bijhorend ticket voor Belgisch!! Hij start schitterend, met opnieuw goede controle en weer die heupworp. Hij vergeeet echter mee te draaien tot op de grond (naar houdgreep), waardoor er geen score is. Hij doet verder op zijn elan: een 3° plaats zit er echt wel in. Maar het noodlot slaat toe als hij een koekje van eigen deeg krijgt. Na een halve heupworp wordt hij gecouterd met ura-nage-achtige beweging: Weg de droom, maar toch een schitterende prestatie. PROFICIAT FELIX! 

Verslag U11/U13 tornooi Zelzate 2018 (foto's)

bekerzelzate 05bOp zaterdag 10 maart trok er opnieuw een mooie delegatie naar Zelzate. Alle judoka's hebben mooie kampen gevochten en onze clubkleuren goed verdedigd.

Zonder het zelf te beseffen hebben onze judoka's samen met hun coaches een mooie trofee gewonnen. We behaalde als club een 3de plaats!! Proficiat aan iedereen

Verslag U11/U13 tornooi Berlare 2018 (foto's)

Onder impuls van SANDER is JC Lokeren met een zeer mooie delegatie naar het tornooi van Berlare getrokken.

's Zaterdags, 24 februari, was er de U9 ontmoeting, waar Laurien 3 judoka's heeft aangemoedigd. 's Zondags, 25 februari werd er in 2 shiften gedraaid: 's morgens was de U11 met 12 judoka's, die de clubkleuren fel verdedigden. Het resulteerde in een mooie 3° of 4° plaats in het klassement. 's Namiddags hebben maar liefst 14 judoka's van de U13 strijd geleverd om een beker binnen te halen. 

Naast de 'oude getrouwe" waren er veel die voor de eerste keer meededen. Het deed alle coaches dan ook veel plezier om iedereen bezig te zien en persoonlijk aanwijzingen te kunnen geven. Het mag duidelijk zijn dat je steeds nog kunt bijleren en we hopen dat jullie dit dan ook zullen blijven doen, zowel op training als op andere competities.

We kwamen slechts enkele punten tekort voor een prijs te pakken. Dus volgend jaar gaan we met nog meer volk en gaan we nog meer punten scoren door meer ervaring in de competitie en dan pakken we WEL die beker!

Verder wil ik alle coaches, vooral de judoka's en ook de supporters danken voor een mooie dag.

Verslag U11/U13 tornooi Aalst 2018 (foto's)

Op zondag 21 januari trokken enkele Lokerse judoka's naar Aalst om onze clubkleuren te verdedigen.