24/01/2015 - Jeugdkampioenschap Aalter

Provinciale kampioenschap Oost-Vlaanderen voor U15-U18-U21

Vol goede moed zijn we naar Aalter getrokken om daar Provinciaal kampioen te kunnen worden. Arne en Maarten hadden hun eerste kamp tegen de uiteindelijke eerste en tweede van hun zware categorie (-42kg). Beiden zijn er vol voor gegaan (Arne misschien net iets te laat) en toonden veel inzet, maar de (vice-)kampioen was toch net iets te sterk. In de logische herkansingen kreeg Arne opnieuw een geduchte tegenstander en kwam opnieuw iets te kort. Door te blijven trainen en een stijl/worp toe te eigenen, zal het Arne wel lukken om het podium te halen. Maarten kreeg in zijn eerste herkansing een relatief gemakkelijke tegenstander maar liet zich duchtig verassen (door achter de tegenstander in te komen) en kreeg gelukkig slechts waza-ari tegen. Door goede inzet heeft hij de kamp evengoed nog naar zijn hand kunnen zetten en gewonnen. Maarten mocht dus voor de derde plaats vechten, hier maakt hij dezelfde fout (achter de tegenstander inkomen) en verliest met ippon. Opnieuw bijgeleerd en door te blijven trainen/competitie meedoen zullen de resultaten wel volgen.

Ook Alibek (-46kg) kreeg in zijn eerste kamp een zware tegenstander en verloor. In de herkansing kon hij zijn tegenstander mooi vegen en mocht zo voor de derde plaats vechten. Vooral in deze kamp was het duidelijk dat de misselijkheid hem parten speelde. Desondanks kreeg hij zijn tegenstander tegen de mat met een mooie ko soto gake. Aangezien de ander onze Alibek niet kon vloeren was de overwinning voor de nog steeds misselijke Alibek. PROFICIAT!!

Felix (-73kg) ging verder op zijn elan van een week eerder in het tornooi van Lokeren en kegelde er direct iemand met zijn ura nage-achtige beweging. In zijn tweede kamp wou hij dit opnieuw proberen en bijna met succes, ware het niet dat Felix niet door zijn benen buigt en zo de kans laat voor zijn tegenstander om uchi gara uit te voeren, met ippon tegen tot gevolg. Maar niet getreurd ook voor Felix was er een herkansing. Hier bleek dat Felix nog wat aan techniek ontbreekt. Kortom Felix, blijven trainen op je ura nage + een aanvallende techniek je eigen maken en je kan potten breken op competitie!

Tot slot mocht ook Siham (-63kg) nog haar ding doen. Ze zat in een poule en heeft drie maal met veel inzet gevochten. Door iets tactischer te zijn, zat een overwinning er wel in (tegen de latere derde op Vlaams kampioenschap).
Op de regionale kampioenschappen mochten Alibek en Siham aantreden. Zij bleken nog net iets te licht bevonden voor een van de zwaarste tornooien van het jaar.

PROFICIAT aan allen. Ik heb genoten van die dag om jullie progressie en inzet te zien: BEDANKT