Provinciaal Jeugdkampioenschap (foto's + filmpjes)

foto 1
 • foto 1
 • Onze jongens trokken naar Aalter om zich met andere Oost-Vlamingen te meten in het enige echte provinciaal kampioenschap. Iedereen gaf het beste van zichzelf, en Arne veroverde zelfs een gouden medaille.

  Onze clubkleuren werden verdedigd door volgende atleten:

  • U15: Arne Jongert (-50)
  • U18: Alibek Magomaev (-55); Mathieu Buyl (-55); Aslan Katchikaev (-66)
  • U21: Felix Van Landeghem (-81)

  In de categorie van Felix waren 9 atleten, d.w.z. één voorkamp. Deze voorkamp was eigenlijk finale waardig en Felix mocht starten tegen de winnaar. Hij heeft zich kranig geweerd, maar kon niet veel doen. In de herkansing mocht hij tegen de andere voorkampfinalist. Ook hier werd Felix iets te licht bevonden.

  Onze U18-ers hadden nog iets te weinig wedstrijdritme, maar hebben zich als eerstejaars zeker niets te verwijten (in tegenstelling tot diegenen die niet deelnamen). Ik ben er zeker dat wanneer ze blijven trainen (en competitie meedoen) volgende keer wel potten zullen breken.

  In de categorie van Arne waren 7 deelnemers. In zijn eerste kamp mocht hij tegen dezelfde tegenstander als in ons eigen tornooi. Opnieuw kan Arne winnen op punten (door veel aan te vallen en blijven gaan!). Zijn tweede kamp ging makkelijker met waza-ari en houdgreep. Zijn derde kamp, de finale tegen Pieter-Jan van Sinaai, ging gelijk op. Tijdens 3 min. vechten heeft Arne veel ingekomen (meer als Pieter-Jan) maar er waren geen punten: Golden Score voor het kampioenschap. De kamp ging op dezelfde manier verder, Arne bleef zich inzetten door heel aanvallend te kampen. Een hoekscheidsrechter vond dat Pieter-Jan een strafpunt verdiende en hiermee was de Provinciaal kampioen gekend: Proficiat Arne!!

  Ik wil graag onze 5 atleten bedanken voor de mooie dag die ze mij gaven. Vooral de manier waarop jullie elkaar helpen (opwarmen e.d.), supporteren en steunen, heeft me veel plezier gedaan.

  Ronald