Verslag Interclub dag 1

't is herfst, en dat merken we aan de vallende bladeren, het miezerige weer en... alweer de interclub die lonkt! Deze morgen om 8u15 aan den dojo. Gelukkig geen sneeuw en iedereen op post. Na een zoektocht naar de witte en rode gordels zijn we vertrokken naar de sporthal van Kruishoutem. Enerzijds ambiëren we een derde plaats, anderzijds laten we iedereen graag meedoen, altijd een uitdaging ...

Bij de weging kwam iedereen aan het gewicht dat ze op voorhand hadden voorzien, daar dus al geen kopzorgen, in tegendeel zelfs, een luxe met onze 2 "-60'gers" Alibek en Maarten. Dat is al even geleden! We kunnen nu alle gewichtsklassen opvullen, telkens met 6 op de mat dus.

En onze -60-gers hebben zeker hun best gedaan. In de kampen kwam het resultaat er nammer genoeg niet uit. Vooral "controleren van de tegenstander" is van belang, maar da's uiteraard niet altijd vanzelfsprekend. Bij Maarten kregen we een heel licht toegekende Ippon tegen, jammer, hij had graag zelf nog wat verder gedaan.

Ook bij Felix (-66) was het niet zo vanzelfsprekend om de tegenstanders te controleren, geen resultaat op het scorebord. Bij de -73 zagen we eerst Ben die in een spectaculaire worp van "de Cabooter" het onderspit moest delven. De 2e kamp was het Pieter die in 2 keer (harai goshi en een soort ura nage) de tegenstander de mat toonde. De 3e (Ben) en 4e (Pieter) kamp werden tot onze spijt verloren.

In de -81 kon Jos ons in de eerste kamp tracteren op een beenveeg gevolgd door een armklem. Ook zijn 2e kamp kan Jos winnen. Jammer genoeg de 3e (-90) en 4e (+90) kamp niet. Tegen Basel liep Jos in de val en kreeg een uchi mata aan zijn broek en in de vierde kamp zal het gewicht wel hebben meegespeeld. Frederic raakte tegen Basel in een houdgreep en verloor zo zijn kamp in de -90.

In de +90 was het Neal die 3 keer aantrad in de eerste 3 kampen. Ik herinner me vooral de prachtige kata guruma in de 2e kamp tegen Oosterzele.

Resultaat 1e wedstijddag voor Lokeren:

  • Lokeren - Evergem: 1-5
  • Lokeren - Oosterzele: 5 - 1
  • Lokeren - Bazel: 2-4
  • Lokeren - Kruishoutem: 1-5

Ondanks de inzet van iedereen komen we uit op 1 gewonnen match op de 4 wedstrijden, volgende week zullen we ons beste beentje moeten uitsteken want dan zijn er nog 3 kampen te gaan in de Topsporthal te Gent. We zijn alleszins een mooie judo-ervaring rijker.

Bedankt aan de deelnemers die de kleuren van Lokeren hebben verdedigd en aan Fran, Joris, Stefan en de papa van Alibek voor het supporteren.