Verslag van jubileumtornooi in Berlare

Zaterdag 18 februari 2017 was het feest in Berlare. De G-judo vierden hun 10-jarig bestaan met een tornooi en aansluitend een fuif voor de judoka's. Met 86 deelnemers was het een mooie opkomst. Samen met Martin, ikzelf, 5 judoka's en een paar ouders waren onze Buitenbeentjes goed vertegenwoordigd.

Terwijl de poules gemaakt werden, was er een gezamenlijke opwarming o.l.v. Leen Ongena. Voor de middag waren er al enkele wedstrijden achter de rug en rond 12.30u. werden onze judoka's verwend met een gezonde lunch en een drankje. Na de middag zijn de overige wedstrijden afgewerkt. Daarna konden onze judoka's dansen op de tatami die met de nodige verlichting en aangepaste muziek omgetoverd werd voor de fuif.

Ondertussen vond in de aanpalende kantine de receptie plaats en er werden rijkelijk hapjes en drank aangeboden. Om 16u. werd de "special guest" Ulla Werbrouck aangekondigd om de medailles uit te reiken. Zij deed dat met veel plezier en iedereen wou met haar op de foto.

Onze judoka's hadden behoorlijk wat tegenstand tijdens de kampen. Mathias Buyle, Iriƫlle Keymeulen en Staf Theuns behaalden een 4de plaats. Anne D'Haeyer werd 2de en waar wij terecht fier op mogen zijn: Lucas Matthijs behaalde een 1ste plaats. Dat verdient een dikke proficiat!

Het was weeral een mooie judodag en iedereen kon tevreden naar huis!

Yvonne Pijl