De trainingen in onze club gaan door op woensdag, vrijdag en zaterdag, in maar liefst 6 verschillende groepen. We beschikken in het Lokerse gevechtssportencomplex over 2 dojo's van ruim 90 en 210 vierkante meter. Naast de vijf leeftijdsgoepen,  die gaan van 5 jarige Bengels die hun eerste stappen speeljudo proberen tot volwassenen van alle niveaus, zijn er trainingen voorbehouden voor judoka's met een verstandelijke beperking, onze "Buitenbeentjes". 

Judo is in essentie een competitiesport, met als ultiem doel een tegenstander te overmeesteren, op de respectvolle manier die eigen is aan de sport. In de trainingen wordt dan ook veel aandacht besteed aan oefengevechten en we trekken er geregeld op uit om onze vooruitgang te meten in competitieverband. Anderszijds is competitie niet het enige doel in judo, en een groot deel van onze clubgenoten is niet actief in wedstrijden en beoefent de sport als een doel op zich, waarbij fysieke training en technische vervolmaking centraal staan. Het belangrijkste is dat iedereen vindt wat hij zoekt op onze tatami's, dat zeker de Lokerse jongeren zich kunnen verdiepen in een uitdagende, gevarieerde sport en vooral dat we er allemaal samen op judovlak op vooruit gaan. 

Onze leraars zijn naast fantastische mensen ook geschoolde trainers bij Bloso, een cursus die meer bijbrengt dan enkel het noodzakelijke technische judo, maar ook leert hoe een verstuikte teen eruit ziet en moet behandeld worden, of hoe met heterogene groepen om te gaan, en hoe belangrijk het samenhorigheidsgevoel is. Voor dat laatste aspect hebben we een extra troef: Onze "natten tatami" waar we na de training -en ouders/supporters tijdens de training- kunnen verbroederen met een "sportdrankje".

Wij verwelkomen graag iedereen die eens met ons wil meetrainen: beginners, herbeginners, bekenden of onbekenden van andere clubs. Bekijk eens onze trainingsuren en spring op een gepast moment eens binnen.

 

Voor beginners...

Als je eens van het Judo wil proeven, maar nog niet zeker bent of het iets voor jou is, kan je steeds vier trainingen lang gratis meedoen in je eigen leeftijdsgroep. Je bent dan volledig verzekerd via de judofederatie, maar hoeft niet direct in te schrijven voor een volledig jaar. In de club hebben we oude judovesten die bovenop je eigen trainingsbroek volstaan voor de eerste stappen op de judomat. Er wordt altijd met plezier tijd gemaakt voor nieuwelingen, zowel door de trainer als je medejudoka's. Zo is er geen enkele reden voor wie dan ook om niet eens een paar vallen en een grondgevechtje te komen meedoen... en voor je het weet, heeft de judomicrobe je te pakken.

In september en oktober kan je zelfs acht in plaats van vier initiatielessen gratis meevolgen!